STARE WAZE

Centura Suceava a fost inaugurată – Waze este prima care oferă rute pe aceasta

DN VO 2P - waze

Joi, 12 martie, în jurul orelor 16:00, a fost inaugurat primul tronson a variantei de ocolire a municipiului Suceava. Waze este prima aplicație de navigație GPS care oferă rute pe acest segment de drum nou inaugurat, începând din această dimineață, în urma actualizării hărții. Până la această oră nicio altă aplicație de navigație GPS nu oferă rute pe noua centură. Ruta Waze poate fi accesată pe harta live la această adresă.

Deși Google Maps evidențiază noul drum, acesta nu este folosit încă în rutare:

DN VO 2P - google maps

 

La fel, OpenStreetMaps, evidențiază noul drum, dar nu este folosit în rutare:

vo2p - osm

MapQuest evidențiază noul drum, dar nu oferă încă rute pe acesta:

vo2p - mapquest

Harta HERE Maps de la Nokia încă nu a inclus noul tronson pe harta lor.

Acest nou segment de drum a centurii Suceava poartă denumirea de Drumul Național Varianta Ocolitoare 2P (DN VO 2P) și a fost inaugurat fără tăiere de panglici, CNADNR a emis un comunicat doar în ziua inaugurării acestui nou tronson. Noul tronson de centură face legătura între DN2 – E85, între Suceava și Siret, și DN17, între Suceava și Gura Humorului. Astfel șoferii vor parcurge cu 3,62 de km mai puțin și vor economisi în trafic cel puțin 8 minute, prin evitarea zonei aglomerate de pe actualului drum DN17 care trece prin localitate Șcheia.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale informează participanţii la trafic că astăzi 12.03.2015, începând cu ora 16:00 se dechide traficul rutier pentru toate categoriile de vehicule pe tronsonul III al Variantei de Ocolire a Municipiului Suceava. Circulaţia rutieră se va desfăşura astfel: de la km 7+285 – intersecţia DN 17 până la km 12+434 – intresecţia cu DN 2, spre Vama Siret”, se arată într-un comunicat emis de CNADNR.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2007. Pentru celelalte două tronsoane, Şcheia – Moara şi Moara – staţia de 110kv, contractul a fost reziliat şi urmează să fie organizată o nouă licitaţie pentru execuţia lucrărilor.