STARE WAZE

ROMÂNIA-GRECIA: Restricții rutiere în jurul Arenei Naționale

restrictii_meci_romania_grecia_20131119Astăzi, 19 noiembrie 2013, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Greciei, desfăşurat pe Stadionul Naţional „Arena Națională”, au intrat în vigoare, începând cu ora 15:00, restricțiile rutiere în jurul Arenei Naționale. Waze vine în ajutorul șoferilor și a implementat restricțiile rutiere astfel încât cei ce au drum prin zonă, Waze le va oferi o rută pentru a evita nu doar drumurile cu acces restricționat, ci și acele segmente de drum îngreunate.
Astfel gradual, următoarele străzi sunt închise pe perioada desfășurării meciului de fotbal:
  • Str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.
  • Str. Vatra Luminoasă, între Şos. Mihai Bravu şi str. Pierre de Coubertin, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson, cu excepţia RATB, care va fi deviat începând cu orele 18:00. Mijloacele RATB vor întoarce la Depoul Vatra Luminoasă.
  • Str. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Excepţie de la restricţiile rutiere fac autovehiculele destinate situaţiilor de urgenţă, precum şi transportul RATB.

Accesul auto în incinta Stadionului Naţional Arena se va face prin intrările dinspre bd. Basarabia, str. Maior Coravu şi str. Sergent Vasile Şerbănică.

Probabil că mulți dintre voi vă întrebați cum funcționează sistemul:

În momentul în care aflăm că anumite drumuri vor fi închise într-o anumită zi din cauza unui eveniment, liderul comunității Waze din România, comunică personalului Waze lista completă cu segmentele de drum, intervalul orar și denumirea oficială a evenimentului care să apară în descrierea rapoartelor ce apar pe hartă. Pe baza acestor informații personalul Waze procedează la blocarea drumurilor în timp real.

Când restricțiile rutiere intră în vigoare, pe harta Waze drumurile restricționate apar colorate cu alb și roșu alternativ, iar în capătul acestor apar mici baloane cu o icoană în care apare simbolul de drum blocat. Motorul de rutare al Waze va ști că pe acele drumuri la acea oră nu se poate circula și vă va oferi cea mai bună rută ocolitoare, ținând cont de condițiile de trafic de la acea oră precum și istoricul de trafic pentru acea zi, la acea oră. Motorul de rutare Waze folosește un algoritm de rutare foarte complex pe care vom încerca pe viitor să îl explicăm.

Vezi de asemenea

Drumurile închise în București de Maratonul Internațional București, programate și în Waze

În acest weekend are loc Maratonul Internațional București 2014 ce va avea, probabil, cel mai mare …