STARE WAZE

De acum poți apela serviciile de urgență 112 și 113 direct din Waze

Funcția de asistență rutieră, lansată în aplicația Waze anul trecut, permite acum apelul direct către serviciile de urgență, fie prin apel telefonic la 112 sau prin mesaj text la 113, mesaj ce va include și un link ce va furniza coordonatele la care se află solicitantul.

Această funcție poate fi accesată din meniul de raportare al aplicației Waze, butonul portocaliu, și atingerea icoanei sub care scrie Ajutor Rutier.

Trimiterea de SMS către serviciul de urgență 113 include, pe lângă mesajul standard „Am nevoie de asistență”, adresa la care se află utilizatorul, dacă este recunoscută (stradă, oraș) și suplimentar se oferă un link unic către harta waze de unde utilizatorul a făcut solicitarea. Înainte de trimiterea mesajul, acesta poate fi editat pentru a include mai multe informații.

Serviciul SMS 113 este un număr unic pentru mesajele asociate apelurilor de urgență în rețelele publice de telefonie mobile creat pentru a veni în ajutorul persoanelor cu dizabilități. Pentru mai multe informații despre serviciul de urgență SMS 113, apăsați aici.

Solicitare asistență de la prieteni

Aplicația permite trimiterea aceluiași mesaj text însoțit de link-ul cu localizarea pe hartă către alte persoane prin apăsarea butonului „Trimite locația ta”. În funcție de aplicațiile instalate pe telefon, vei putea alege una dintre ele, precum SMS, Email, WhatsApp, Telegram, Email și altele.

Solicitare de ajutor rutier de la ceilalți utilizatori Waze

Dacă ai rămas fără carburant, ai făcut o pană de cauciuc, ți s-a descărcat bateria, ai o problemă medicală (non-urgență) sau ai o altă problemă, poți solicita ajutorul celorlalți utilizatori. Din ecranul Ajuto Rutier, prin apăsarea butonului „Colegi Wazeri” vei putea alege una dintre aceste probleme.

Recomandăm ca înainte de a trimite solicitarea să specificați în detaliu problema întâmpinată astfel încât ceilalți utilizatori să poată să vină în ajutorul vostru.

După trimiterea solicitării, un pin roșu va apărea pe hartă unde te afli pe care ceilalți utilizatori vor putea să îl vadă și să vină în ajutorul tău.

Servicii de asistență rutieră furnizate de terți

În viitor va exista și posibilitatea ca utilizatorii Waze să solicită asistență rutieră oferite de alte companii (de tractări și/sau asistență rutieră), contra cost. Metoda de solicitare va fi asemănătoare cu cea descrisă mai sus.

Serviciul de asistență gratuit Rescue4x4.ro

Între timp, dacă ai rămas cu mașina în noroi, nisip, zăpadă sau într-o altă situație dificilă, ai putea solicita ajutor de la serviciul de asistență Rescue4x4.ro, un serviciu gratuit oferit de voluntari și susținut de Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4.

Vezi de asemenea

MEGA MAPRAID: Cel mai mare eveniment online de editare a hărților Waze

Waze pregătește cel mai mare eveniment online de editare a hărții într-o anumită regiune. Mii …