STARE WAZE

Waze acum și pentru taximetriști

waze-taxi-modeWaze a introdus posibilitatea selectării tipului de vehicul folosit, Taxi.

Aceasta se poate face începând cu ultima versiunie a aplicației Waze (3.9.8 pentru Android și 4.1 pentru iOS).

Astfel, taximetriștii vor putea beneficia de rute pe drumuri care sunt rezervate Transportului Public Local (incluzând taxi-urile).

Toți utilizatorii Waze sunt, implicit, considerați ca folosind mașini private.

Pentru a schimba tipul vehiculului în Taxi mergeți în Setări – Navigație – Tip Vehicul (Vehicle Type) și alegeți Taxi.

Atenție! Alegerea tipului de vehicul Taxi va genera rute pe care s-ar putea să nu aveți voie să circulați dacă nu sunteți șoferul unui Taxi.

Recomandăm șoferilor Uber (UberX) să nu selecteze tipul vehiculului Taxi, decât dacă ei au o mașină înregistrată și, automat, atestat de Taximetrist.

PS: Versiunea 4 pentru Android a aplicației Waze întârzie din cauză că Waze se concentrează pe dezvoltarea aplicației RideWith ce va fi direct integrată în Waze începând cu versiunea 4.0 pentru Android. Reamintim că RideWith va fi o soluție de „car sharing” oferită de Waze (și implicit de Google Inc.) care, nu se vrea a fi un concurent al aplicațiilor de taximetrie sau Uber, dar care va da posibilitatea ca utilizatorii să împartă costurile deplasării către o destinație. Prin alte cuvinte, nu veți putea solicita o mașină (utilizator Waze) pentru a vă deplasa la destinația dorită, ci, veți putea găsi un utilizator Waze care se deplasează către aceeași destinație (zonă) cu cea a voastră, astfel împărțind costurile deplasării. Costurile deplasării nu vor putea depăși costul total a unei deplasări. Dacă vom considera costul de deplasare (pentru utilizator) ca fiind 10 lei, Waze va permite plata (e doar o presupunere) a maxim 5 lei.

Vezi de asemenea

Noua versiune Waze 3.9.2 pentru iOS a sosit. Vezi ce aduce nou!

Noua versiune 3.9.2 a aplicației Waze pentru platforma iOS a sosit și aduce un Widget …