STARE WAZE

Comunitatea Waze România susține Rescue 4×4

rescue-banner-incident

Vi s-a întâmplat să rămâneți înzăpezit sau blocați în noroi? Vi s-a întâmplat să fiți blocați cu mașina și să nu aveți la cine apela? Waze România anunță susținerea comunității de salvatori voluntari, RESCUE 4×4.

RESCUE 4×4 este o nouă comunitate voluntari, a cărei membri sunt deținători de mașini de teren (offroad), moto enduro, ATV-uri echipate pentru misiune de salvare-recuperare și unii chiar dotați cu platforme de tractare, care sunt gata oricând să vină în ajutorul oricui este în impas. Site-ul comunității este o platforma dezvoltată special care dă posibilitatea oricărei persoane aflate în dificultate să solicite ajutor, iar membrii comunității să poată răspundă solicitărilor.

Iată câteva cifre:

  • 344 au masina 4×4
  • 32 au moto enduro
  • 47 au ATV-uri
  • 86 pot oferi asistenta tehnica
  • 64 pot oferi prim ajutor
  • 72 pot asista prin servicii de tractare sau platforma

Cine poate solicita ajutor?

Orice persoană aflată în dificultate, fie că a rămas înzăpezit sau în noroi, fie că are o problemă tehnică cu mașina și se află într-o zonă greu accesibilă, sau o altă situație care necesită ajutor. ATENȚIE: Pentru situații de urgență, atunci când viața voastră este pusă în pericol, apelați 112!

Cum soliciți ajutor?

Se intră pe site-ul www.rescue4x4.ro, de pe mobil, tabletă, laptop etc. și apeși pe „SOLICITĂ ASISTENȚĂ”. Asigură-te că localizarea de pe telefon este pornită (GPS activ) iar pagina va prelua automat poziția ta (în unele cazuri s-ar putea să fie nevoie să aprobi solicitarea ca browserul de internet să acceseze locația ta). Oferă cât mai multe detalii despre problema ta, astfel încât cei care sunt în măsură să poată vină pregătiți. Poate a murit bateria mașinii și e nevoie de cabluri de curent. Orice detaliu este foarte important.

Ce se întâmplă după solicitarea ajutorului?

Fiecare membru care vrea să ofere ajutor, își crează un cont. În contul personal se poate stabili zona intervenție și distanța la care este dispus să intervină. În momentul în care prin intermediul site-ului s-a promit o solicitare de asistență, în funcție de locația incidentului, toți membrii care au respectiva zonă în sfera de intervenție a lor (definită de fiecare împarte) primesc o notificare prin email și SMS. Astfel, cei care au posibilitatea la momentul respectiv vor răspunde prin intermediul site-ului și va începe intervenția. Pe parcursul desfășurării intervenției se pot actualiza informațiile în timp real, astfel încât membrii ce doresc să intervină să poată să se coordoneze mai bine.

Și tu poți oferi ajutor!

Dacă ai o mașină de teren și dornic de oferi ajutor, indiferent de oră și de zi, te invităm pe site-ul www.rescue4x4.ro să te înscrii. Nu uita să intri și pe pagina de facebook a comunității.

Waze România și RESCUE 4×4

Comunitatea Waze România lucrează la un plan de interconectare a Rescue 4×4 cu Waze. Vom reveni cu detalii.

yt-cover

Vezi de asemenea

MEGA MAPRAID: Cel mai mare eveniment online de editare a hărților Waze

Waze pregătește cel mai mare eveniment online de editare a hărții într-o anumită regiune. Mii …