STARE WAZE

A venit iarna! Waze introduce alertele specifice iernii

Winter_banner_02

Ca urmare a sosirii iernii în emisfera nordică, inclusiv în România, Waze a introdus două noi alerte specifice iernii, astfel încât utilizatorii să fie atenționați asupra condițiilor de drum periculoase.

Misiunea Waze este aceea ca utilizatorii să se deplaseze în condiții de siguranță, de aceea în următoarele luni Waze va efectua numeroase modificări ce vor duce la creșterea siguranței traficului auto.

Pentru început, a fost adăugat posibilitatea raportării de inundații și gheață pe drum (pentru Android și iOS). Doar în Statele Unite ale Americe, anul trecut utilizatorii Waze au raportat peste 15 milioane de pericole legate de vreme.

Screenshot_2014-12-12-12-14-48

Pentru a putea raporta inundație și gheață pe drum, din meniul de raportare, apăsați pe butonul de Pericol, apoi apăsați pe butonul de Vreme și va apărea meniul de deasupra, așa cum se poate vedea și din exemplul de mai jos. Aceste alerte apar în limba engleză ca Flood și Ice On Road și în celelalte limbi cu traducerile aferente.

weather-alerts

În plus, Comunitatea Waze România este pregătită pentru a răspunde la provocările vremii sau incidentele apărute pe drumurile din România prin închiderea rapidă a drumurilor afectate, astfel încât utilizatorii Waze din România să poată evita drumurile închise temporar. Astfel, Waze devine singura aplicație de navigație GPS care poate închide drumurile în timp real pe baza informațiile oferite de autoritățile din România, dar și de la utilizatorii Waze aflați în trafic. O listă cu astfel de evenimente petrecute se află aici.

Recomandăm utilizatorilor Waze să ne raporteze evenimentele rutiere ce cauzează închideri temporare a drumurilor, astfel ca aceste drumuri să realizăm închiderea drumurilor în cel mai scurt timp posibil. Raportarea se poate realiza la acest link, prin completarea unui formular.

 

Vezi de asemenea

Versiunea 3.9.4 a aplicației Waze este acum mai rapidă și are o bară de trafic

Noua versiune a aplicației Waze, 3.9.4 a sosit de câteva zile și pe platforma iOS, …