STARE WAZE

Cum a salvat Waze duminica la întoarcerea de pe litoral

Recent am descoperit relatări de succes despre utilizatori Waze care au evitat blocajele produse pe Autostrada Soarelui A2, București – Constanța… Dacă încă vă întrebați de ce să mergi cu navigația pornită când cunoști drumul, răspunsul este simplu: Informații din trafic în timp real!

waze-a-salvat-duminica

Pe blogul lui Dan Padrea găsim o relatare despre cum Waze l-a ajutat să evite aglomerația de pe A2 cauzată de un incendiu de vegetație:

Plec ieri din Constanța pe la 6, alimentez cu benzină undeva până în centura orașului și setez destinația București. Bucurie mare intrând pe autostradă: “în două ore suntem acasă!”. Din păcate nu, Waze mă atenționează că imediat după Fetești mă aruncă de pe autostradă.

Încerc să aflu de ce, îl sun pe colegul de trafic Ștefan să-l întreb dacă știe despre ce e vorba. Aveam să aflu că niște țărani care n-au auzit de odihna din ziua a șaptea au decis să dea foc câmpului. Așa că ies de pe autostradă la Fetești, o iau glonț spre Drajna pe drumul 3A să văd dacă e chiar așa de groaznic. Până la intersecția cu DN 21 liniște și vreo 3 mașini depășite. La Drajna am dat peste cei mai incompetenți agenți de rutieră: unul dădea indicații, celălalt stătea în intersecție și nu făcea absolut nimic.

Așa că, decât să stau pe DN 3A și să dau peste aceleași echipaje nepregătite, am urmat traseul Slobozia – Urziceni – București, un drum pe parcursul căruia Waze s-a dovedit a fi aplicația perfectă pentru notificări în timp real.

Și uite așa a intrat Waze în topul aplicațiilor preferate.

Iar pe blogului lui zoso, un utilizator adăuga un comentariu de la un utilizator Waze despre cum i-a salvat zeci de minute bune în drumul de mers spre mare și la întoarcere:

Am plecat vineri dimineata spre litoral pe A2 cu gps-ul Waze pe post de info trafic. Pe la Fundulea ma anunta ca schimba ruta pentru a economisi un minim de 20 minute datorita unui accident pe sensul spre inainte de Fetesti. Ma scoate de pe autostrada (lejer) la Drajna si ma baga inapoi (tot lejer) la Fetesti. Pe traseu, in paralel cu mine, sute de masini stateau insirate pe autostrada doar ca eu circulam cu 130 la h. Acelasi lucru se repeta duminica seara la intrare pe A2 dinspre Litoral; ma avertizeaza ca schimba ruta pe Lehliu pentru a economisi un minim de 30 min pentru ca e blocata autostrada … iarasi. Aproape de Draja ma redirectioneaza pe A2 pentru ca drumul spre Lehliu-Fundulea este … prea aglomerat si pentru ca circulatia pe A2 s-a reluat intre timp :)
Sotia mea m-a intreabat la plecare “pentru ce ai nevoie de gps? nu stii drumul pe autostrada?” … “nu am nevoie de gps, am nevoie de INFO TRAFIC !!” …
Apropo de asa-zisele tabele electronice de pe A2 care te anunta absolut nimic interesant atunci cind e cazul; in loc sa avertizeze despre blocajul cauzat de incendiu, astfel incit o mare parte din soferi sa evite si sa foloseasca vechiul drum, afisa (cu mindrie, probabil) anuntul ca nu se plateste taxa de pod la Fetesti …

Așteptăm și relatările voastre despre felul în care v-a ajutat Waze, iar dacă aveți o imagine, captură de ecran (screenshot), face cât o mie de cuvinte 🙂

Vezi de asemenea

Digi24: Gropi semnalate pe aplicațiile de trafic

Postul regional de televiziune Digi24 Brașov a făcut un reportaj despre gropile de pe drumurile …