STARE WAZE

Waze are acum îndrumare vocală în limba română

Aplicația de navigație GPS și trafic în timp real Waze are, începând din 20 martie 2014, îndrumare vocală în limba română. Vocea feminină, denumită Gabriela, este o voce caldă, prietenoasă, un companion perfect pentru drum și a apariția ei a fost posibilă datorită eforturilor depuse de comunitate de utilizatori Waze din România, dar și a susținerii din partea companiei Waze, ca recunoaștere a creșterii semnificate a numărului de utilizatori ce folosesc Waze în România.

Pe această cale mulțumim și studioului de sunet MUSITECH PRODUCTION pentru ajutorul oferit în identificarea vocii și înregistrării acesteia.

Pentru a selecta vocea, mergeți în ecranul de setări, alegeți din meniu „SUNET”:

voice-ro-gabriela2

Apoi, selectați „Îndrumare navigație” și va apărea o listă cu vocile disponibile și selectați „Română – Gabriela”:

voice-ro-gabriela

Dacă vocea „Română – Gabriela” nu apare în listă, închideți aplicația și încercați din nou. Lista se actualizează automat și, până la această oră, ar fi trebuit ca toate serverele ce deservesc Waze să se fi actualizat.

Vocea este disponibilă automat pentru toate versiunile aplicației Waze, indiferent de sistemul de operare: Android, iOS (iPhone), Windows Phone precum și altele mai vechi.

Comunitatea utilizatorilor Waze, va încerca ca pe viitor să vă aducă și alte voci în limba română, inclusiv una masculină.

Vezi de asemenea

Versiunea 3.9.4 a aplicației Waze este acum mai rapidă și are o bară de trafic

Noua versiune a aplicației Waze, 3.9.4 a sosit de câteva zile și pe platforma iOS, …